Geroosterde wortelsoep met coquilles

geroosterde soep coquilles sint jacobsschelpen
Porties: 2

Ingredienten

  • coquilles uit de BBQ visbox
  • 10 grote wortelen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 kleine uien of 1 grote
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels Harissa
  • 1 sinaasappel

Instructies

  • Bereid je BBQ op middelhoge temperatuur (150-180°C). Verwijderde zeste van de sinaasappel en leg de sinaasappel tussen de kolen tot de rest van de schil is verbrand (keer regelmatig tot alle kanten gelijkmatig zwart zijn).
  • Meng een eetlepel olie met de fijngesneden knoflook en zout naar smaak. Wrijf de wortels hier grondig mee in en leg ze op de barbecue. Rooster de wortelen tot ze bijna gaar zijn, in zo'n 20 tot 30 minuten. Keer de wortelen elke 10 minuten zodat ze gelijkmatig garen. Verwijder eventuele verbrande plekjes.
  • Voeg een eetlepel olie toe aan een gietijzeren soepkom en plaats op het vuur. Stoof de fijngesneden ui hierin. Voeg dan de harissa en fijne zeste van de sinaasappel toe en roer goed door. Voeg de wortelen in stukken toe en blus het geheel af met de bouillon en het sap van de gebrande sinaasappel. Laat het geheel goed doorkoken gedurende 10 minuten. Pureer de soep met eens taafmixer tot een mooie gladde structuur.
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!