Tonijn sashimi met zeewier en balsamico

Een lekker voor- of bijgerecht voor op de kersttafel; deze tonijn sashimi wíl je proeven. De combinatie van gegrilde tonijn met ziltige zeewier is heerlijk fris. Zo zet je écht iets bijzonders op de kersttafel!

Bereiding van de tonijn sashimi

Roer de sesamzaadjes door elkaar op een bord en druk de tonijn hier in aan zodat alle kanten bedekt zijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en wacht tot deze goed heet is. Bak de tonijn er even kort in aan tot de buitenzijde kleurt. Laat de tonijn afgedekt in de koelkast rusten.

Maak de saus door de wasabi en mayonaise met elkaar te mengen. Snijd de kersttomaatjes doormidden. Pak de tonijn uit de koelkast en snijd in dunne plakjes, door haaks op de lijnen te snijden, niet met de draad mee.

Dan kan het opmaken beginnen. Verdeel wat sla over de borden, beleg met wat zeewier, de tonijn sashimi, edamameboontjes, kersttomaatjes en verkruimel wat stukken nori over het geheel. Breng op smaak met wat peper en zout en maak met een spuitzak of lepel wat toefjes wasabimayonaise op het bord. Verdeel wat balsamico-tijmsaus over de borden en eet smakelijk!