Vislasagne met wijting

Lasagne is op eindeloos veel manieren te bereiden: Italiaans, met groente, met vlees of mét vis. Vis ook heerlijk om als ingrediënt toe te voegen in lasagne. Probeer het door deze vislasagne met wijting!

Bereiding vislasagne met wijting

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de bechamelsaus door de boter in een pannetje te laten smelten. Roer de bloem erdoor en laat het op een zacht vuur garen totdat de roux het structuur krijgt van zand. Meng nu beetje bij beetje de melk erbij. Blijf roeren met een garde totdat je een gladde saus krijgt. Laat de saus iets indikken.

Haal de wijting uit de verpakking en snij de filets in plakjes. Fruit de sjalotjes, knoflook, tijm en chilipeper. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe. Laat het geheel 5 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Bak in een andere pan de spinazie in een scheutje olijfolie en laat het slinken. Giet het vocht vervolgens uit de pan.

Neem een ovenschaal, vet deze in met een beetje olijfolie en leg een lasagnevel op de bodem. Bouw vervolgens lagen op door bechamelsaus, wijting, spinazie, het tomatenmengsel en een lasagnevel toe te voegen. Herhaal dit totdat je 3 lagen met alle ingrediënten hebt. Sluit af met een lasagnevel met daarop bechamelsaus en geraspte kaas. Garneer met wat fijngesneden peterselie. Zet de vislasagne voor 20 minuten in de oven. Laat even afkoelen voordat je de lasagne serveert. Eet smakelijk!