Lasagne is op eindeloos veel manieren te bereiden: Italiaans, met groente, met vlees of mét vis. Vis ook heerlijk om als ingrediënt toe te voegen in lasagne. Probeer het door deze vislasagne met wijting!

Lasagne met wijting

Bereidingstijd: 45 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Lasagne, Ovenschotel, Wijting
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan

Ingredienten

  • 200 gram wijting
  • 2 sjalotjes
  • 6 lasagnevellen
  • 250 gram spinazie
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 1 handje tijm
  • 1 handje peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje chilipeper
  • 1 zakje geraspte kaas

Bechamelsaus

  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 300 ml volle melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de bechamelsaus door de boter in een pannetje te smelten. Voeg de bloem toe en laat op een zacht vuur staan tot de bloem en boter binden. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot je een gladde saus hebt.
  • Haal de wijting uit de verpakking en snijd in stukjes. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook, tijm en chilipeper in de pan. Voeg de tomaten toe en wijting toe. Laat dit 15 minuten pruttelen. Bak vervolgens de spinazie mee en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pak een ovenschaal en leg lasagnevellen op de bodem. Bekleed de ovenschaal met laagjes van de lasagnevellen, bechamelsaus en tomatensaus met wijting en spinazie. Herhaal tot je 3 lagen hebt. Maak de lasagne af met een laagje geraspte kaas. Zet in de oven voor 30 minuten.
  • Haal de lasagne uit de oven en garneer met verse peterselie. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!