Ben je op zoek naar een makreel recept dat makkelijk in de oven te bereiden is? Probeer dit visrecept eens!

Griekse makreel uit de oven

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Grieks
Trefwoord: Grieks ovengerecht, Makreel, Ovenschotel
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Bakpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Ingredienten

  • 2 makreelfilets
  • ½ venkel
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels Kalamata olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram gezeefde tomaten

Specerijen

  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemengde peper
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Snijd de venkel, knoflook en ansjovis klein en bak circa 5 minuten aan.
  • Voeg de gezeefde tomaten, olijven, kappertjes en specerijen toe. Laat dit 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de makreel uit de verpakking. Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Leg de makreel in de saus. Zet in de oven voor 15 minuten. Serveer de ovenschotel met witte rijst. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!