Ben je op zoek naar een lekker wokgerecht waar je weinig werk van hebt? Dit tarbot recept is makkelijk, snel en bovendien erg lekker!

Tarbot met witte rijst en teriyaki groentes

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Oosters
Trefwoord: Rijst, Roerbak, Tarbot, teriyaki
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Wok

Ingredienten

  • 2 tarbotfilets
  • 1 bosui
  • 1 paksoi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram groene asperges
  • 200 gram witte rijst
  • 200 gram cantharellen
  • ½ flesje woksaus teriyaki
  • 1 handje sesamzaadjes
  • zeewiervellen of zeewiersnacks

Instructies

  • Vul een kookpan met water. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de tarbot uit de verpakking en breng op smaak met zout en peper. Bak in de oven voor 15 minuten.
  • Was de paksoi en verwijder de onderkant. Snijd de paksoi en asperges in kleine stukken. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok. Laat de pan goed heet worden en wok de paksoi, asperges en cantharellen ongeveer 5 minuten. Giet de teriyakisaus erbij en schep om.
  • Haal de vis uit de oven. Serveer met de rijst en gewokte groenten. Garneer met de zeewiervellen, bosui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!