Ben je op zoek naar een lekker wokgerecht waar je weinig werk van hebt? Dit tarbot recept is makkelijk, snel en bovendien erg lekker!
Tarbot met witte rijst en teriyaki groentes
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
- Wok
Ingredienten
- 2 tarbotfilets
- 1 bosui
- 1 paksoi
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram groene asperges
- 200 gram witte rijst
- 200 gram cantharellen
- ½ flesje woksaus teriyaki
- 1 handje sesamzaadjes
- zeewiervellen of zeewiersnacks
Instructies
- Vul een kookpan met water. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de tarbot uit de verpakking en breng op smaak met zout en peper. Bak in de oven voor 15 minuten.
- Was de paksoi en verwijder de onderkant. Snijd de paksoi en asperges in kleine stukken. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok. Laat de pan goed heet worden en wok de paksoi, asperges en cantharellen ongeveer 5 minuten. Giet de teriyakisaus erbij en schep om.
- Haal de vis uit de oven. Serveer met de rijst en gewokte groenten. Garneer met de zeewiervellen, bosui en sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!