Een makkelijk en gezond recept met tonijn! De combinatie van de boontjes, de vis en kruiden geven een heerlijk Aziatisch gerecht waar je geen genoeg van kunt krijgen. Heerlijk met witte rijst of gekookte aardappelen.

Tonijn steak met sajoerbonen

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Roerbak, Sajoerbonen, Tonijn, Tonijnsteaks
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Wokpan
  • Keukenmes
  • Keukenmachine (optioneel)

Ingredienten

  • 2 tonijnsteaks
  • 500 gram sperziebonen
  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peperkorrels

Sajoerbonenmix (of gebruik een zakje uit de supermarkt)

  • 1 ui
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 theelepels sambal
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Vul een pan met water en maak 200 ml kippenbouillon. Maak je de sajoermix zelf? Mix dan alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een wok. Voeg de sajoerpasta toe. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Voeg de bonen toe en bak deze mee. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en laat 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de tonijn uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en laat goed heet worden. Bak de tonijnsteaks circa 2 minuten per kant.
  • Serveer de tonijn steaks met de sajoerbonen. Maak er bijvoorbeeld witte rijst of aardappelen bij. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!