Barbecue inspiratie met vis

Yes! Het barbecueseizoen is begonnen. Heerlijk buiten genieten van die lange zomeravonden mét lekker eten. Wist je dat vis ook perfect is om mee te barbecueën? Wij geven je een aantal tips en delen de lekkerste barbecue recepten met de vis uit de barbecue visbox.

Barbecue tips

Kies voor stevige vissoorten als zalm, garnalen, zwaardvis of tonijn. Kabeljauw, dorade en zeebaars hebben een minder stevige structuur, maar zijn ook heerlijk op de barbecue! Daarnaast zijn grote garnalen en coquilles erg lekker om te barbecuen.

Is de vis gemarineerd en minder stevig? Leg de vis met aluminiumbakje op de barbecue, maak een pakketje van aluminiumfolie of gebruik een rookplank. Vis met de huid kun je op de huidkant op de barbecue leggen, nadat je de huid kruislings hebt ingesneden. Heb je kleine stukjes vis? Spies ze dan aan een stokje.

Gebruik je ongemarineerde/naturel vis? Smeer de vis dan eerst even in met wat olijfolie voor je deze op de barbecue legt. Zo voorkom je dat de vis uitdroogt of aan de barbecue blijft zitten.

Benieuwd naar meer technieken om vis te bereiden op de bbq. Lees hier verder.

Barbecue recepten