Probeer deze verrassende curry eens met krieltjes, spinazie en zeewolf. Ga voor de milde variant of maak de curry lekker pittig!

Curry met zeewolf

Bereidingstijd: 40 minuten
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, Zeewolf
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Keukenmes
  • Wok

Ingredienten

  • 2 zeewolffilets
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 200 gram verse spinazie
  • 400 gram krieltjes in schil
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 potje curry mild
  • 1 stukje gember
  • 1 handje koriander

Instructies

  • Ontdooi de doperwten volgens de instructies op de verpakking. Was en halveer de krieltjes. Kook de krieltjes 10 minuten.
  • Rasp de gember en snipper de ui. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok en fruit de gember en ui aan. Voeg de pot curry, kokosmelk en 50 ml water toe. Snijd de tomaten klein en voeg samen met de krieltjes toe aan de curry. Laat 10 minuutjes pruttelen.
  • Snijd de zeewolf in stukken (niet te klein). Voeg tot slot de zeewolf, spinazie en doperwten toe aan de curry. Laat dit nog 5 minuten doorkoken. Schep de curry in kommen en garneer met koriander. Eet smakelijk!
    Tip: dit gerecht is ook lekker met gekookte rijst of naanbrood.
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!