Griekse salade met tonijn steak

Porties: 2 personen
Equipment
- Bakpan
- Keukenmes
Ingredienten
- 2 tonijnsteaks
- 1 ui
- 100 gram slamelange
- 80 gram Kalamata olijven
- 50 gram komkommer
- 60 gram feta
- 30 gram kappertjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels ansjovisjes uit blik
- 3 handjes cherry tomaatjes
Dressing
- 1 eetlepel tuinkruiden
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Meng de slamelange met de olijven, tomaatjes, feta, ansjovis en komkommer. Maak de dressing met de bijbehorende ingrediënten en verdeel over de salade.
- Haal de tonijn uit de verpakking. Breng de steaks op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en bak de tonijn circa 2 minuten aan elke kant.
- Snijd de tonijn in reepjes en serveer met de Griekse salade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!