Dit is toch wel echt hét lenterecept dat je wilt proberen. Het aspergeseizoen is officieel begonnen. En met heerlijke kabeljauwfilets smaken ze nog lekkerder. Even wat anders dan weer die ham en ei bij dit witte goud. Probeer het eens uit!

Kabeljauw met asperges in Hollandaise saus

Kabeljauw met asperges in Hollandaise saus
Porties: 2 personen

Ingredienten

  • 2 kabeljauwfilets
  • 400 gram asperges
  • 2 eieren
  • 40 gram boter
  • 1 eetlepel azijn
  • 60 ml witte wijn

Instructies

  • Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de houtachtige onderkant. Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg een klontje boter en wat zout toe. Voeg de asperges toe als het water kookt. Breng het water opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en dek de asperges af met een vel wit keukenpapier. Kook de asperges 10 min. en laat de asperges nog 10 min. in het hete kookvocht rusten. Schep de asperges met een grote schuimspaan uit de pan.
  • Hollandaisesaus: Splits ondertussen de rest van de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Klop de eidooiers goed los en klop de azijn en wijn erdoor. Smelt de rest van de boter. Zet een lage, brede pan op een laag vuur en klop het eimengsel op tot een saus. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout. Schenk al kloppend beetje bij beetje de gesmolten boter erbij, tot er een luchtige en gebonden saus ontstaat.
  • Verhit olijfolie in een bakpan. Leg de kabeljauwfilets in de pan en bak aan beide kanten kort aan, tot de kabeljauw goudbruin is. Serveer de kabeljauw bij de asperges en de Hollandaisesaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!