Schnitzels met vis! Deze kabeljauwfilets zijn gepaneerd in een lekker krokant laagje. Combineer het met een zoete aardappelgratin uit de oven groente naar keuze.

Visschnitzels met zoete aardappelgratin en broccoli

Bereidingstijd: 40 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Duits
Trefwoord: Aardappelgratin, Kabeljauwschnitzels, Ovenschotel, Visschnitzels
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Steelpan

Ingredienten

  • 2 visschnitzels
  • 1 broccoli
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 100 gram geraspte kaas
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 250 ml kookroom
  • 2 takjes verse dille
  • 2 takjes verse takjes
  • 1 klontje boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snijd klein. Verhit de kookroom in een pan. Voeg de verse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de aardappelstukjes toe en kook circa 10 minuten.
  • Verdeel de inhoud van het pannetje over een ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas. Zet in de oven circa 15 minuten. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in circa 5 minuten gaar.
  • In dit recept gebruiken wij de gepaneerde kabeljauw schnitzels van Freshly Fish. Maar je kunt de kabeljauw natuurlijk ook zelf paneren aan de hand van deze stappen!
    Verhit een klontje boter in een bakpan en bak de de visschnitzels circa 3 minuten per kant.
  • Serveer de kabeljauw schnitzels met de zoete aardappelgratin en broccoli. Garneer het gerecht met amandelschaafsel. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!