Mexicaanse bowl met schol

Een Mexicaanse bowl met gekruide schol uit de oven. Deze combineert goed met dé Mexicaanse ingrediënten; avocado, tomaat en tortilla’s. Alles in een kom en smullen maar!

Bereiding Mexicaanse bowl met schol

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de folie van de verpakking van de vis en zet 12 tot 15 minuten in de oven. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tortillia’s met een scherp mes in 8 stukken. Doe de tortilliachips in een grote kom en meng voorzichtig met een eetlepel olijfolie, zout en snufje paprikapoeder. Verdeel de chips over de bakplaten en bak 8 tot 10 minuten in de oven knapperig.

Kook de rijst volgens de verpakking. Hak de bosui, koriander en jalepeno peper fijn. Snijd de rode ui, tomaat, avocado en mango in blokjes en meng. Haal de vis en tortillia’s uit de oven. Trek de vis met twee vorken uit elkaar tot grove stukken. Verdeel de rijst over diepe borden of schalen, de mangosalsa, tortilliachips, scholflakes en garneer met sirachasaus, verse koriander en limoensap.