Een Mexicaanse bowl met gekruide schol uit de oven. Deze combineert goed met dé Mexicaanse ingrediënten: avocado, tomaat en tortilla’s. Alles in een kom en smullen maar!

Mexicaanse bowl met schol

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Mexicaanse bowl, Schol, Scholfilet
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan

Ingredienten

  • 2 scholfilets
  • 4 tortilla wraps
  • ½ mango
  • ½ rode ui
  • 1 bosui
  • 1 limoen
  • 1 tomaat
  • ½ avocado
  • 1 jalapeño peper zonder zaadjes
  • 150 gram rijst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje verse koriander

Marinade

  • 1 eetlepel srirachasaus
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Haal de schol uit de verpakking. Mix de ingrediënten voor de marinade en marineer de vis. Zet in de oven voor 15 minuten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tortilla's in 8 stukken. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en paprikapoeder. Verdeel de tortillachips over een bakplaat en bak voor 8 tot 10 minuten.
  • Snijd de ui, tomaat, avocado, mango, bosui, jalapeño en koriander klein. Meng in een schaal. Serveer de scholfilet met de rijst en mangosalade. Garneer met verse koriander en srirachasaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!