De kabeljauwshoarma is heerlijk om te frituren, maar bijvoorbeeld ook heerlijk in een gnocchi, risotto of roerbak gerecht. De kruidige marinade van de kabeljauw geeft een extra smaaksensatie aan deze gnocchi met romige kaassaus. Oh, en stiekem merk je niet eens dat er nog spruitjes in zitten.

Gnocchi met kabeljauwshoarma en kaassaus

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Kabeljauw, Shoarma
Porties: 2
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan
  • Steelpan

Ingredienten

  • kabeljauwshoarma
  • 100 ml kookroom
  • 75 gram geraspte kaas
  • 300 gram gnocchi
  • 400 gram spruitjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Shoarmakruiden

  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de kabeljauwfilet uit de verpakking. Snijd in kleine stukjes. Marineer de kabeljauwfilet in de shoarmakruiden. Zet de vis in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  • Maak de spruitjes schoon. Snijd de onderkant eraf en verwijder de buitenste blaadjes. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes in 20 minuten gaar.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak de gnocchi circa 20 minuten. Voeg aan het eind de spruitjes toe. Bak nog 5 minuten mee.
  • Maak ondertussen de kaassaus. Verwarm de kookroom in een steelpan en voeg de kaas toe. Roer door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de kabeljauw uit de oven. Serveer de visshoarma met de gnocchi, spruitjes en kaassaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!