Gerookte zalm, als we eerlijk kún je daar eigenlijk niet mis mee gaan. De zalm is al bereid en kun je koud eten, of door warme gerechten doen. Heerlijk op een broodje, door een salade of in een voorgerecht – zoals deze zalmtartaar.

Zalmtartaar

Gang: Appetizer, Bijgerecht, diner, Hoofdgerrecht, Lunch, lunchgerecht, Voorgerecht
Trefwoord: tartaar, zalm, zalmrecept, zalmtartaar
Porties: 2 personen

Equipment

  • kookring of stuk van een buis

Ingredienten

  • 100 gram koud gerookte zalm
  • 1 avocado
  • een handje waterkers
  • een halve rode ui
  • een halve citroen
  • peper en zout

Instructies

  • Ontpit de avocado en snijd in blokjes. Breng op smaak met peper en zout. Zet de kookringen op het midden van de borden en doe hier de avocado blokjes in, druk beide voorzichtig een beetje aan. Snijd de kontjes van de rode ui en haal de schil eraf. Snipper de ui fijn en verdeel de ui over de kookringen.
  • Haal de zalm uit de verpakking en snijd in kleine blokjes. Meng in een schaaltje met wat citroensap, peper en zout. Verdeel ook de zalm over de kookringen en druk het geheel nog een keer voorzichtig aan. Leg wat waterkers in het midden van de kookring en garneer met een schijfje citroen. Trek de kookring voorzichtig van het bord en voila!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!