Poke bowls zijn helemaal hip! En met een reden: ze zijn superlekker én snel te maken. Deze Poke bowl met zalm is zeker favoriet, want door de vis en groenten is het recept naast lekker ook heel voedzaam. Serveer het gerecht in een kom of op een mooi bord en smullen maar!

Poke bowl Zalm en Teriyaki

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Japans
Trefwoord: Poké bowl, Rijst, visrecept, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Kookpan
  • Bakpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 zalmfilets
  • ½ eetrijpe avocado
  • 150 gram sushirijst
  • 200 gram slamelange
  • 100 gram komkommer
  • 50 gram wortel
  • 2 handjes radijsjes
  • 1 handje sesamzaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels sushi rijstazijn

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zout en peper

Instructies

  • Doe de sushirijst in een zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat vervolgens 10 minuten staan. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Giet de rijst af en roer de rijstazijn door de rijst. Spreid de rijst vervolgens uit over een ruime schaal of plaat en laat koelen.
  • Snijd ondertussen de komkommer, radijsjes en wortel klein. Snijd plakjes van de avocado. Maak daarna een dressing voor de salade door een scheutje olijfolie en sojasaus te mengen in een schaaltje.
  • Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en bak de zalmfilets circa 3 minuten aan elke kant. Meer weten over het bakken van zalm? Lees dan deze blog!
  • Verdeel de slamelange over de borden. Voeg de groenten en de gebakken zalmfilets toe. Garneer met de dressing en een handje sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!