Zalm en garnalen is een gouden combi. De vis leent zich uitstekend voor een visstoofpotje, vissoep of Oosters gerecht. Of, ga voor een simpel, maar smaakvol pastagerecht, zoals deze met citroen tagliatelle.

Tagliatelle met zalm en garnalen

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: garnalen, Pasta, tagliatelle, Tagliatelle met zalm, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Kookpan
  • Bakpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 zalmfilets
  • 1 citroen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram tagliatelle
  • 200 gram garnalen
  • 200 gram bevroren doperwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels peterselie
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de tagliatelle en doperwten volgens de instructies op de verpakking. Haal de zalm en garnalen uit de verpakking en breng op smaak met zout, peper en de peterselie.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Roerbak de zalm en garnalen ongeveer 4 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de gekookte tagliatelle en doperwten toe aan de zalm en garnalen. Breng het geheel op smaak met crème fraiche, en het sap van de citroen.
  • Serveer de pasta op een bord en garneer met lekker veel Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating