Valentijnsdiner thuis maken met heerlijke vis! 6 recepten

Romantisch dineren met Valentijn

Valentijnsdag, de ultieme dag om je geliefde te verrassen. Cliché of niet, maar een heerlijk diner gaat er altijd wel in. Romantisch dineren bij kaarslicht, muziekje op de achtergrond en heerlijke verse vis – alle ingrediënten voor een geslaagde avond. Regel jij de kaarsen? Dan regelen wij de vis.

Valentijnsdiner zelf koken

Niets romantischer dan een zelfgekookte maaltijd. Of je nou een held in de keuken bent of niet, het gaat om de moeite. Ga voor een Valentijnsdiner dat je grotendeels vooraf kan klaarmaken. Zo kun je lekker lang samen aan tafel zitten en hoef je niet elke vijf minuten naar de keuken te rennen.

Valentijnsdag recepten

Schenk een wijntje in en schotel een romantisch gerecht op tafel. Met een zelf gekookt diner verover je écht het hart van je geliefde. Hieronder hebben we heel wat inspiratie voor je verzameld. Deze gerechten kúnnen niet mislukken. De vis brengen wij naar je toe, de overige ingrediënten laten we aan jou over. (Misschien die knoflook maar achterwege laten? 😉

Voorgerechten

Een heerlijk fris voorgerecht, om het diner mee te starten. Kies voor koudgerookte zalm op een blini, in een salade of toastje. Of heerlijke garnalen op een salade caprese of flammkuchen. De recepten kunnen niet mislukken!

Hoofdgerechten

Maak het hoofdgerecht écht verassend met heerlijke verse vis, zoals zeebaars met puree, kabeljauw met kaas gegratineerd, zalm met pasta of heilbot in een heerlijke curry of fritatta. Allemaal heel geschikt om vantevoren klaar te zetten en even niet meer naar om te hoeven kijken. Voor een full focus op jouw valentijnsdate.

Bijgerechten

Het favoriete gerecht van jouw Valentijn al op de planning staan, maar heeft het nét dat bijzondere nog nodig? Kies dan voor heerlijke vis in zoete sinaasappelsaus, zalm uit de oven of schol met een frisse salade.

Toetjes

Een diner is natuurlijk niet compleet zonder een toetje. Zo heeft Rutger bakt bijvoorbeeld heerlijke bakrecepten voor valentijnsdag. Heb je minder tijd? Kies dan voor de romantische combi van aardbeien met gesmolten chocolade.